L’Associació – Història

Fundada l’any 1935, l’Associació de Pessebristes de Mataró és una de les més antigues de Catalunya. Promotora de la Trobada de Pessebristes de Catalunya (que ha organitzat els anys 1973 i 2010) i fundadora de la Federació Catalana de Pessebristes (de la que va ocupar la presidència dels anys 1988 al 1991).
Porta a terme una important tasca de promoció de la tradició del pessebre; cal destacar l’exposició de pessebres i pessebre monumental, i la convocatòria del concurs local de pessebres (que se celebra des del Nadal de 1926).

________________________________________________________

(extret del llibre “El pessebre a Mataró, història d’una tradició viva):

L’origen de la tradició de fer el pessebre es perd en el temps. Des de sempre, a Mataró s’ha sabut mantenir viva la tradició tot adaptant-la a cada moment històric. Durant el segle XX, els mataronins van descobrir moltes característiques del pessebre inèdites fins aleshores: el seu potencial com a eina educativa i catequètica, el seu valor social, la seva validesa com a objecte d’expressió artística o fins i tot la seva utilitat terapèutica… A més, el segle XX va veure néixer el moviment pessebrista mataroní, paral·lelament al català i internacional.

Avui dia, el pessebre és ben viu a la ciutat. Són moltes les llars mataronines que el fan per Nadal. I també se’n fan a escoles, comerços, institucions… L’Associació de Pessebristes de Mataró, una de les més antigues de Catalunya, ha copsat perfectament l’estima cap a aquesta tradició que hi ha a la ciutat i desenvolupa, des de l’any 1935, una bona tasca de promoció del pessebre que destaca dins del panorama pessebrista català.

ANUNCIS: Circulars         Butlletins       Index dels butlletins (2002-2017) 

Comments are closed.