SALUTACIÓ DE LA JUNTA:

Benvolguts socis/es, col·laboradors/res i amics/amigues del pessebre:

Un any més teniu a les mans la revista de la nostra Associació on s’expliquen els diferents esdeveniments des de la darrera publicació.

Per començar hem de dir que pandèmia que estem patint, ha afectat de ple les nostres activitats, com a les de la resta de la nostra societat, que ha sofert les diferents conseqüències derivades d’aquesta situació, com d’altra banda coneixeu de primera mà.


En començar l’any 2020, vàrem poder realitzar les activitats pròpies del passat cicle nadalenc: exposició de diorames i aquest any com a novetat el pessebre virtual en tres dimensions; el 91è concurs públic de pessebres de la nostra ciutat, amb notable participació popular i la festa de lliurament de premis del concurs que es va celebrar al Foment Mataroní el dia 26 de gener.

A partir d’aquí, l’activitat pràcticament s’ha aturat; no hem pogut oferir els habituals cursos de pessebrisme, ni les activitats que coordina la Federació Catalana de Pessebristes com la Trobada anual de pessebristes de Catalunya o les jornades de pessebrisme previstes pel 2020.
Només hem pogut fer treballs interns de manteniment i canvi de diorames, amb grups reduïts de treball i amb totes les mesures de seguretat.


Al moment d’escriure aquestes ratlles, encara no sabem si podrem obrir la nostra tradicional exposició de diorames al carrer Alarcón número 27 (cantonada Prat de la Riba), doncs la segona onada de la pandèmia ens està afectant amb força.


No obstant les dificultats, hem volgut que el pessebre estigui present a les nostres llars un any més.

A la nostra web pessebresmataro.org trobareu tutorials per fer
construccions en poliestiré de la mà d’en Josep Codina.

De la mateixa manera convoquem el 92è Concurs Públic de Pessebres de la ciutat de Mataró, que enguany tindrà unes característiques diferents : considerant que els jurats no podran passar per les vostres llars a valorar els pessebres, hem pensat convocar un concurs de “participació”, on tothom pugui inscriure el seu pessebre.

Com que no el podrem valorar tots sereu “guanyadors” i tindreu, com sempre el vostre regal de participació, que a hores d’ara no sabem si es podrà repartir a la festa de lliurament de premis, o bé us el farem arribar a les vostres llars.

Per participar, només cal que ens feu arribar les vostres dades (nom, adreça, telèfon i mail de contacte) i una fotografia del pessebre que heu fet, al correu electrònic: pessebristesmataro@gmail.com. El pessebre pot ser d’estil popular, infantil o diorama.


Hem d’agrair l’esforç dels companys pessebristes que dia a dia han estat treballant per donar forma a aquest espai on poder mostrar-vos l’exposició de diorames i de figures.

Gràcies companys i companyes!

Gràcies a la família Garcia-Gaja, a la Rosa Maria Torrent i a tots els col·laboradors, simpatitzants i anunciants que ens ajuden a tirar endavant aquesta revista.

Gràcies a tots.

Bones Festes de Nadal i millor Any 2021, malgrat les circumstàncies.

La Junta

ARA TAMBÉ PODEU GAUDIR DE LA VERSIÓ DIGITAL DEL NOSTRE BUTLLETÍ ANUAL (a la seu física de l’associació teniu disponible la versió gratuïta en paper- posat en contacte amb nosaltres previament).

FES CLIC sobre la imatge per començar a llegir la nostra revista (format PDF)