El vint-i-un d’aquest mes comença la tardor, i amb ella ens posem ja a treballar a les exposicions del proper cicle nadalenc.

Els actes desenvolupats fins a la data a la nostra Associació són :

1-3-2015         Festa de Lliurament de premis del 85è Concurs Públic de Pessebres.

16-3-2015       Assemblea General de Socis.

NOVA SEU DE LA NOSTRA EXPOSICIÓ

Enguany, i a causa de les obres que es porten a terme a la nostra seu social a l’edifici de la Presó, no serà possible obrir la nostra tradicional exposició en aquest lloc. És per això, i a causa de força major, que l’Ajuntament de Mataró ens ha cedit provisionalment un altre local per tal de poder tenir exposició de pessebres aquest proper Nadal. Per tant, aquest Nadal, la nostra exposició de diorames estarà ubicada a l’antic parvulari de l’escola Menéndez y Pelayo, al carrer Enric Prat de la Riba cantonada amb el carrer Alarcón.

Aquest any doncs, tindrem més feina de la que ja tenim habitualment, esperem doncs la col·laboració de tots els socis que ens pugueu  donar un cop de mà, per tal de tenir una exposició el més reeixida possible.

També degut a les obres esmentades i pel fet de no disposar de local, no ens ha estat possible oferir aquest any els nostres cursets de pessebrisme i tècniques de construcció. Esperem poder reprendre aquestes activitats el més aviat possible al proper curs al nou local.

45a TROBADA DE PESSEBRISTES DE CATALUNYA I BALEARS A OLOT (LA GARROTXA)

 Enguany els companys d’Olot organitzen la TROBADA DE PESSEBRISTES, amb una sèrie d’actes per reivindicar la tradició pessebrista de la comarca de La Garrotxa, que us mostrem a continuació. Convidem a tots el socis i simpatitzants a participar d’aquesta Trobada, perquè aquell dia puguin tots els assistents gaudir d’una autèntica Festa Major del PESSEBRE.

PROGRAMA DE LA TROBADA. OLOT.  Dia 4 d’octubre de 2015.

Des de les 9 del matí       Punt de trobada i lliurament de credencials a l’Edifici de l’Hospici.

A 2/4 de 10 del matí       Concentració d’autocars i vehicles als aparcaments del peu del volcà Montsacopa. Tot seguit inici de la pujada a preu. (Bon camí i bancs per aturar-se.)

A les 10 del matí             Visita a les torres Carlines i al volcà. Visita a l’ermita de Sant Francesc d’Assís. Ofrena floral. Visita al pessebre popular olotí. Recordatori amb el cant dels Goigs del pessebre.. Lliurament de les coques de Sant Francesc als assistents. Xocolatada.

A les 11 del matí             Inici de la baixada a peu. Inauguració Exposicions: Diorames, populars, escola i escola modelatge.

A les 12 del migdia         A l’Església de Sant Esteve. Missa Cantada. Ofrena de les figures de pessebre. Seran lliurades per diverses delegacions assistents a la trobada. Lliurament d’un recordatori de la Missa. Retaule del Roser.

A la 1 acabada la missa   Visita al Museu parroquial i als diorames i pessebres instal·lats.

A 2/4 de 2 del migdia     Amb els cotxes particulars i autocars desplaçament fins el Restaurant La Deu.

A ¼ de 3 al restaurant     Dinar dels pastors. Breus parlaments. Diversos sortejos. Sobretaula festiva. Intercanvi de regals. Lliurament de recordatori als assistents. Lliurament del Fanalet a la entitat organitzadora de la trobada 2016.

A les 6 de la tarda           Comiat.

PREU TROBADA:        Adults 45 € . Nens fins a 12 anys : 15 €.

Com és habitual en totes les trobades per poder-hi participar cal inscripció prèvia, la qual dóna dret a participar en tots els actes  més l’esmorzar i  dinar.

                                          

FESTIVITAT DEL NOSTRE PATRÓ SANT FRANCESC D’ASSÍS

El dissabte dia 3 d’octubre tindrà lloc aquesta festivitat anunciada amb els següents actes : A les 8 del vespre a la BASÍLICA PARROQUIAL DE SANTA MARIA, celebració de la SANTA MISSA en honor del Sant i en sufragi per l’ànima dels nostres associats i familiars cridats a la Casa del Pare. A tots els assistents els serà lliurada una estampa recordatori.

Seguidament anirem Al nou local, a l’edifici del parvulari Menéndez y Pelayo (Prat de la Riba cantonada amb carrer Alarcón) per inaugurar el nou local i prendre un piscolabis que ens aplegarà a tots en agradable trobada de germanor.

CORRESPONDÈNCIA PER E-MAIL

Si encara no ens heu facilitat el vostre correu electrònic, us demanem que ens envieu un e-mail a pessebristesmataro@gmail.com així rebreu la correspondència per aquest mitjà d’una forma més immediata i, a més, contribuirem a estalviar costos.

DONACIÓ DE FIGURES I MATERIAL DE PESSEBRES

Si mai teniu figures antigues o que ja no utilitzeu o material relacionat amb el pessebrisme, us demanem que ens ho feu saber; a l’Associació les recollim, restaurem i les conservem, passant a formar part de la col·lecció que pot ser visitada cada Nadal.

Pel temps adient us trametrem el programa dels actes preparats per proper cicle nadalenc com són:

 EXPOSICIÓ DE DIORAMES I PESSEBRE POPULAR.

 CONVOCATÒRIA DEL 87è CONCURS PÚBLIC LOCAL DE PESSEBRES. FESTA NADALENCA DELS PESSEBRISTES.

 TOTS HI ESTEU CONVIDATS, VENIU AMB ELS VOSTRES FAMILIARS I AMICS !

 LOTERIA DE NADAL DE L’ASSOCIACIÓ : Sol·liciteu-la als pessebristes o al nostre         local, ajudareu a pal·liar les despeses que tenim.

Gràcies.

Rebeu la nostra cordial salutació.

LA JUNTA