Diumenge 12 de desembre, a 2/6 de la tarda. Fragments dels pastorets de Mataró i visita a l’interior del teatre de la Sala Cabañes.

Pessebres i pastorets són dues representacions artístiques amb una llarga tradició dins del cicle nadalenc de molts del nostres pobles i ciutats.

La primera representació de “Els Pastorets de Mataró” tingué lloc el 25 de desembre de 1916, quan un grup de joves posaren en escena “L’Estel de Natzaret” de Ramon Pàmies. Per tant, són més de 90 anys d’aquest espectacle, declarat patrimoni cultural de la ciutat, que es representa al teatre de la Sala Cabañes de Mataró. Són el viu exponent d’una acurada expressió d’art i de tècnica, per fer reviure amb tota dignitat i amb un sentit plenament popular, el misteri del Naixement de Crist.

Amb motiu de la 41ena Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears que es farà a Mataró els dies 11 i 12 de desembre, i gràcies a l’acord entre els pessebristes de Mataró i la gent de la Sala Cabañes, els assistents a la Trobada podran veure uns fragments de “Els Pastorets de Mataró”, que es complementaran amb una visita guiada de les instal·lacions del teatre, on s’explicarà tot allò que passa durant les representacions, però el públic no veu. Pujar i baixar els escotillons, el magatzem o les cabines de llums i so, són algunes de les coses que poden descobrir els visitants.

Cal agrair la col·laboració dels integrants de la Sala Cabañes a la Trobada de Pessebristes de Mataró. És una bona iniciativa per donar a conèixer el treball i l’esforç col·lectiu, abnegat, constant i difícil de tots aquells que mantenen vives les més entranyables tradicions del Nadal.

Teatre de la Sala Cabañes.  Carrer de la Riera, 124 08301 Mataró.