El senyor Pere Catà i Vidal visita l’exposició dels pessebristes de Mataró.  

Pere Catà i Vidal_visita_page2_image2Després de Setmana Santa vàrem tenir l’agradable sorpresa de la visita del nostre entranyable col·laborador en Pere Catà, al qual li havíem dedicat enguany una de les cel·les de la nostra exposició. En Pere va anar visitant i comentant amb un grup de pessebristes que l’acompanyaven tot el recorregut de la nostra exposició, amb especial atenció a la sala de figures, de les quals és un gran entès.

Ens va expressar la seva satisfacció per la feina feta a l’exposició d’enguany i ens va animar a continuar bastint la nostra exposició als anys vinents.

En Pere Catà, també va visitar l’exposició del nostre col·laborador –en Josep Trunas- que basteix al carrer de Sant Joan de Mataró.

Pere Catà i Vidal_visita_page2_image1El caràcter d’en Pere queda reflectit en el minuciós modelatge de les seves figures, donant-les-hi una vida i fesomia ben pròpies, amb un to realista en l’expressió de les cares, buscant aquella ombra de bonhomia dels pastors encisats i a vegades esverats pel Misteri que no comprenen, contrastant amb les expressions de pau dels personatges sagrats.

Coneixedor del funcionalisme muscular, dóna uns relleus i actituds del cos humà amb sensació de moviment, paral·lelament amb un personal cromatisme, dotant a les figures de ritme i contrast, fruit de l’admiració que l’autor té per la pintura Caravaggista.

Pere Catà i Vidal_visita_page2_image4Obra: Els seus grups repartits per les Associacions de Pessebristes de Barcelona i Mataró, apart d’alguna col·lecció particular, són d’estil hebraic i català, aquest últim amb uns pagesos plens d’ànima popular, com a recordança d’aquell pastor dels “somnis d’Infant” ple de l’Esperit de Nadal, fet per un figuraire humil i anònim.

Pere Catà i Vidal_visita_page2_image3