L’Associació Pessebrista de Mataró ens dediquem, entre altres activitats, a impartir cursos per a ensenyar les tècniques per a fer diorames.L’any passat, el 2018, deu persones es van iniciar en aquesta tècnica i hem de dir que amb resultats molt satisfactoris.

Els diorames, sortits de la imaginació i les mans dels nous alumnes, van formar part de l’exposició que es va poder visitar del 2 de desembre 2018 al 27 de gener 2019 al carrer Alarcón núm. 27 de Mataró.  

Enguany també impartirem aquest curs on es podrà treballar el guix o el poliestirè i, que tindrà durada des de maig fins a l’octubre (dos dies per setmana i a l’agost descansem!).

En aquest temps es podrà aprendre, en primer lloc, a idear el paisatge o localització en el qual s’ubicarà l’escena escollida, ja sigui un “Naixement”, “Cercant posada”, “Anunciació”, “Adoració dels Reis”, etc.

Al llarg dels dies anirem veient, com aquella idea una mica abstracte que en principi ens havíem forjat, va prenent forma i colors.

I tot això només amb un soldador per treballar el poliestirè o un punxó per treballar el guix, quatre senzilles eines més, una mica de paciència i moltes “manetes”.  

Les portes de la nostra Associació s’obriran per totes aquelles persones, a partir de quinze anys, que, prèvia inscripció, estiguin interessades a iniciar-se en aquest art tan entretingut i gratificant.

Post redactat per Maria Rosa, 12 febrer 2019