Inauguració divendres 26 de novembre a les 7 de la tarda.

 A l’Ateneu de Caixa Laietana podem trobar més de 1.500 metres d’exposició dedicada al món del pessebre i en commemoració de la 41na Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears.

 A la planta baixa de l‘Ateneu, destaquen un espai dedicat als més petits, amb un pessebre a la seva alçada amb “dret a tocar”, els nens també tindran un espai pensat com a taller per a fer activitats relacionades amb el pessebre.

 També a la planta baixa a l’anomenat espai zero es bastirà l’exposició commemorativa dels 25 anys de la Federació Catalana de Pessebristes “25 pessebristes de renom” on els probablement 25 millors pessebristes de Catalunya de tots els temps, exposaran les seves millors obres.

 A la primera planta de l’Ateneu trobarem un pessebre popular de grans dimensions dedicat a les muntanyes de Montserrat, fet per membres de l’Associació de Pessebristes de Mataró. També s’exposarà una mostra de figures de pessebre del segle XVIII fins als nostres dies de diferents col·leccions mataronines. Complementarà aquesta planta un recull de diferents temes al voltant del pessebre : El pessebre abans del pessebre, instruments musicals de Nadal, records de pessebres, etc.

 La segona planta tindrà com a fil conductor els materials que intervenen en la construcció del pessebre : fang, suro, fusta, plom, etc. Diferents artesans, referents dins de la seva especialitat, tindran el seu espai d’exposició. El fang estarà representant pels artistes figuraires : Lluís Carratalà, Josep Traité i Pere Catà que exposaran el millor dels seus grups de figures i diorames. El suro estarà representat per l’Avi Kim (Joaquim Plana) amb una mostra de les seves masies de suro i altres elements naturals. La fusta contarà amb les figures del mestre tallador Joan Montero d’Olot. Finalment el plom i el llautó tindran com a exponent la nissaga Bertran de Barcelona amb quatre generacions dedicades a les figures de plom i vegetació amb llautó.

 Ateneu Caixa Laietana

c/ Bonaire, 3-5

08301 Mataró

Telef. 937553155

Del 26 de Novembre del 2010 al 14 de Gener del 2011.

 Horaris :

Laborables de dilluns a dissabtes de 17,30 a 20,30 hores.

Diumenges i festius : de 11,30 a 13,30 i de 18,30 a 20,30 hores.

 Dia 12 de desembre de 2010 : Matí de 9,30 a 14. Tarda de 17 a 20,30 hores.